2009/10/18




God kaka att avnjuta med gott samvete. (glömde fota kakan har "snott" bilden)





I går provade vi ett nytt recept. Helt klart godkänd kaka som familjen kommer att "tvingas" äta vid flera tillfällen.


Kan ätas med gott samvete eftersom den inte innehåller ngt matfett och grädden till den är ju valfri.

Här kommer receptet för den som är sugen på att prova.

3 ägg

2½ dl strösocker

1 dl vetemjöl

½ tsk bakpulver

3/4 dl kakao

2 tsk vaniljsocker

2 krm salt

250 g Kesella lätt

rivet skal av 1 lime

Smörj och bröa en form med löstagbar kant ca 21 cm i diameter.

Vispa ägg och socker vitt och pösig. Blanda mjöl, bakpulver, kakao, vaniljsocker och salt och rör ner blandningen i äggsmeten.

Tillsätt därefter Kesella och finrivet limeskal. Häll smeten i formen, grädda i 200 grader C långt ner i ugnen. Grädda i 15-20 minuter beroende på hur kladdig du vill ha den.

Låt kakan svalna. Garnera gärna med skivad lime och servera med en klick vispgrädde.

2 kommentarer:

mamma, mormor sa...

Den kakan skall jag prova när handen är bättre det lät väldigt gott.

Åsa sa...

Mmmmm vad gott. Det där får bli till nästa helg tror jag, när det kommer besök här :) Det blir ju kalas bra. Men kom på här nu att jag vet inte om jag har sett våran kakform med löstagbar botten. Finns lådor som det är en massa blandat i. Jajajja...

Härligt när man finner något nytt så där. Som dessutom blir lyckat. För ibland när man gör något nytt så blir det inte alls som man tänkt sig.

Ha en skön måndag. Nu är det skriftliga omdömen som gäller hela denna vecka. Kram kram åsa