2009/10/12

Dessa tappra trädgårdsinvånare

Varje gång jag sätter spaden i jorden så nog dyker det upp en mask.
Och nästan varje gång är någon av grabbarna med och ska känna på maskarna.




Att förklara för barn varför maskarna bor i jorden och varför vi ska vara så rädda om dom det är inte alltid så enkelt.
För visst är det häftigt att dessa invånare lever sitt liv i jorden och på så sätt gör oss den stora tjänsten att hjälpa till vid förmultning och att lufta jorden.

Och har ni ngn gång sett när trastarna dra i den stackars masken som förtvivlat försöker hålla sej kvar i gräsmattan då inser man hur långa dom kan bli.

2 kommentarer:

Åsa sa...

Hihihiih... det är härligt med maskar. Dem är rätt så söta o helt otroligt hur väl dem ändå håller verkligen. Det tar lång tid innan dem går av när en fågel drar i dem hehehe.

Alltså det är klart det är spännande för grabbarna, mer än man kan förstå alltså. Det är ju helt klart ett riktigt liv som bor i marken som man inte ser så ofta. Svårt att förstå hur nyttiga dem är.

Finns en jätte mysig bok som jag hade under min utbildning där elever får tänka till om deras tankar om naturen osv. Bl a om var löven tar vägen på hösten? Det är intressant. Är inte så lätt att förklara att maskar äter löv, inte dem på marken liksom.

Ja det var verkligen mysiga bilder det där. Gulligt. Kram kram o prosit :)

Kristian Tigersjäl sa...

Här bloggas det flitigt! Själv var det länge sen! Får se om det blir något snart igen, inte känt för det o varit mkt annat som tagit upp tiden. Jag får väl kika in o hojta till om det blir några nya inlägg ;) Lycka till i trädgårdslandet!