2010/04/26

Har inte slutat


att blogga bara inte haft lust det har hänt så otroligt mkt runt omkring oss sen i påskas. Både roliga och tråkiga saker. Ska återkomma till en del av dessa här framöver. Börjar idag med att berätta att vi har börjat med prjektet gräva runt huset och det projektet innebär att jag måste flytta hela min rabatt med liljor och den stora azalean som heter "satan". Så håll nu tummarna för att det går vägen och att allafall några av blommorna överlever.


Så här ser azalean ut när den blommar och den doftar underbart.

(Bilden har jag "snott")

Jag återkommer i detta projektet vid senare tillfälle.

2010/04/14

Yttligare tecken på att våren är här

Nyfödd blöt och har ännu inte kommit upp på benen. Men det tog inte lång stund innan hon stog upp och fick i sej livets första mål mat.

Årets ved ska ju oxå fixas, även om vi hoppas på mkt sol och värme så går det åt ved till varmvattnet. Nästan alla hjälper till mellersta grabben vilar benen och ropar på storebror när han tycker att han slappar till.

Men man får inte glömma bort att hinna fika lite och njuta av att umgås i det sköna vårvädret.

2010/04/07

Påskhelg


(Men lite påskpyssel hann vi med oxå)

Tänk att man kan få tvätta 11 maskiner tvätt på bara 1,5 dygn! Tur att det var torkväder ute så hann all tvätten torka oxå. Så årets första ombäddning med lakan som har torkat ute blev av i påskhelgen. Härligt doftar underbart i hela sovrummet.
Anledningen till detta är att alla fyra barnen och sambon har haft kräksjuka hela helgen.

Minstingen fick jag göra ett besök på barnkliniken med igår, de tog blodprov för att kolla vätskebristen. Tyvärr kommer jag inte ihåg vad det hette det värde som de mätte i blodet, bara att värdet på en 1 åring inte fick överstiga 2,7 och han hade ca 2,0. Vid högre värde så skulle han läggas in. ( Om det nu är ngn av er bloggarvänner som vet vad det heter så vore jag glad om ni kan berätta det för mej )
Smidig provtagning och snabba avläsningar gjorde att vi på bara 1,5 timme var på väg hem igen. Ibland funkar läkarmottagningar perfekt. Idag är alla barnen på benen men jag vågar inte riktigt hoppas ännu på att det är över för denna gången. Minstingen verkade sa läkaren lite röd ocj irriterad i öronen, suck! Vi får väl se om han dessutom tänker bli förkyld. Men hellre det än kräksjukan.

Fördelen med att familjen varit sängliggande är att jag har frossat i lax i alla former, räkor och heminladg sill, för det var ju redan inhandlat till helgen.
Känner mej ganska så slut jag med, så i morgon kväll ska jag och tonårsdottern dra i väg på hockey, ingen vila direkt men annat att tänka på.

kolla in denna länken så ska ni se på styrka och kärlek till ett barn!
http://www.youtube.com/watch?v=VJMbk9dtpdY

Kram på er återkommer snart med nytt inlägg. Hoppas ni har fått ha en trevlig påskledighet!♥