2010/02/27

Färdig


Trevlig och snabbvirkad mössa.

Dottern tyckte att den blev för "svensk" så mellersta sonen la beslag på den. Han har ju tjatat om att han skulle ha den sen jag började så nu är han lycklig. Dottern "beställde" en i andra färger och sen ska den vara mer "baggy" ( med häng ) som det ska vara. Så det blir till och dra ner på stan och kolla efter andra färger. Dottern och jag ska försöka virka varsin samtidigt, hon säger att hon behöver lära sej. Trevligt umgänge kan det bli, denna vecka då hon har sportlov.
Helt plötsligt häromdagen blev det alldeles tomt på fåglar, runt mitt annars så välbesökta fågelbord. Börjar fundera på vad som har hänt?
Vänder blicken mot päronträdet, och där på en gren sitter den vad jag tror en sparvhök. Härligt mumsande på ( tror jag ) en björktrast. Dun och fjädrar yrde omkring och landade på den snötäckta gräsmattan.
Så nu har den gåtan fått sin förklaring och jag ska sluta skälla på mina katter när det ligger rester på gräsmattan. Tyckte väl att det verkade underligt om katterna lyckas ta en fågel när de knappt vill kliva i snön!

Om det nu är ngn annan som tror att det är en annan fågel så är jag tacksam om jag får veta det.

2010/02/22

Härliga bilder från helgen

Det är bra vackert ute nu. Idag hade vi 20 grader kallt när jag gick upp. Mer snö skulle det ju komma så det är tur att vi hann få undan den som kom i lördags.

Grabbarna i familjen lekte med den stora snöskyffeln medans jag vackert fick nöja mej med den vanliga, muskeldrivna. Men då är jag mer förtjänt av en extra bit kaka till kaffet idag då?
Tur att det fins traktorer att kunna ta till när det behövs nu kanske det blir lite mindre smältvatten som rinner in från vägen.


Mellersta sonen fyllde 3 år i helgen och det är ju alltid lika roligt med paket. Det blev en bra födelsedag trots halsflussen som fortfarande spökar lite.

2010/02/21

Insnöade mer än vanligt


Insnöade mer än vanligt är vi idag i huset på kullen. Men oj vad det är vackert där ute. Ca 10 grader kallt vindstilla och sol kan det bli så mkt vackrare? Nu har vi skottat upp så mkt snö så nu vet vi inte riktigt vart vi ska göra av det. Sambon har dragit iväg och lånat en traktor så vi kan köra undan snön, för blir det som SMHI säger så väntar vi mera snö.
Till höger är det min bil...
(Som ni säkert redan vet så klicka på bilden så blir den större)



Även de små fåglarnas matplats har blivit framskottad, det är inte så lätt att vara fågel i all snön.
Men det är klart underhållande att studera de små liven när det är dags att äta.
Här har dom en väl skyddad matplats och det varierar väldigt vilka arter det är som besöker oss.
Min favoritfågel är iaf steglits och sidensvans. Även domherrar och
stenknäck är regelbundna besökare. Koltrastar har vi massor i år, jag matar dom med äpplen från vår egen trädgård.

2010/02/16

Jippie jag har vunnit en utlottning

Skithäftiga örhängen, kmr bild senare.
Jag som många andra skrev en kommentar på bloggen "vitt hus med svarta knutar".
Brukar inte vara den som vinner ngt men skam den som ger sej ♥

Det är precis vad jag behöver känner mej lite grå och nere, sjuka barn annat elände och alldeles för kallt ute så det blir till att hålla sej inne.

Får hålla utkik efter posten i ett par dagar nu. Den som väntar på ngt gott....
Kanske ska ta ngt annat gott, har man sjuka barn får dom äta glass och då behöver de ju sällskap. Det får bli lite glass till förmiddagsfikat idag.

Ha det gott.

2010/02/12

Så var det dax för fredagsmys


Som kanske idag inte blir så mkt bara mys....

Här ska göras potatisgratäng till 50 personer, och så fick vi inte tag i ngn okokt färdigskalad potatis. De vi brukar handla av har slutat.
Så jag och sambon ska skala och skiva (Skivar det gör matberedaren) ca 12 kg potatis. Men det är snart gjort sa en kompis bara man får fart.

Nu undrar ni säkert om det är ngn som fyller år. Nej det är undomsskyttarna som ska ha karaokefest med alla dessa gäster. Det har de varje år och överskottet går till deras verksamhet. Så det är ju iaf för en god sak man står där och sliter med potatisen, får väl öppna en flaska gott vin till! Så kanske potatisskalningen blir lite roligare?

Undrar bara vad vi i familjen ska äta till fredagsmiddag då? Ugnen är ju upptagen ett antal timmar.

Ha en trevlig helg alla mina bloggarvänner. Ta hand om varandra och skäm bort familjen så där lagom mkt på söndag. Jag är lite motståndare mot denna köphysteri det blir till såna här dagar som alla hjärtans dag och hallowen osv.
Men man kan ju skämma bort varandra på många andra sätt oxå.

2010/02/03

Snöstorm

Idag är det inomhusaktiviteter som gäller.

Har fått gardinerna klara och upphängda!
Ganska så nöjd påbörjade dom för länge sen men allt har ju sin tid.

Färgen blev visst lite missvisande de är lite mer lila än vad det ser ut som.Fönstrena putsar jag ngn annan dag då det idag är snöstorm hos oss. Inge vidare alls.

2010/02/02

Lite bilder ur vardagen

Det blev många bullar bakade igår....hälften med mandelmassa och vanilj och hälften med kanel.
Fyra små barnhänder som gärna var med och hjälpte till.
Men vad gör det städa gör jag när barnen nöjda med sitt verk hittar på ngt annat en stund.

Undrar om jag kan sitta här under fågelbordet och vänta på att MIN middag landar???

Eller ska jag göra som matte vill och gå in i stället???


Inte för att jag tror att katten (som heter Flisan) gick in bara för at jag ville det. Katter är och förblir helt egna individer, jag gör det jag vill när JAG vill! Det verkar vara en katts motto.