2009/08/31

Ny erfarenhet



Välkommen till en ny värld.
Fick idag en eltandborste av svärmor i födelsedagspresent.
Nyfiken som jag är så måste den ju provas. Undrar om den går att snabbladda?
Kanske, i med den i laddaren, ut med hundarna och sen ska det provas.

Lärde mej snabbt att tar jag ut tandborsten med den igång ur munnen, sittandes framför datorn så blir det samma effekt som när man lyfter elvispen ur sockerkakssmeten med vispen igång. (Lång krånglig mening) Vita stänk överallt.
Sen ska man ju inte gnugga det sköter tandborsten. Men jag har ju gnuggat massor med år.....?
Så nu ska vi se om man kan lära gamla hundar att sitta.

Snabbladdningen räckte nästan får väl prova alla finesser i morgon. Den ska tydligen "tala" om när man har borstat klart. Undrar bara hur????? Men det jag borstade verkar bli väldigt rent känns bra.

Nu tänker ni nog " har hon inte provat en eltandborste förrut"? Nej det har hon inte!

2009/08/29

Mycket kan man hitta i skogen.
Jag och pojkarna promenerar mkt i skogen runt här hemma och en dag kom mina två stora pojkar släpandes på den här stolen som de hittat i skogen. Kanske är det en ensam vandrares viloplats eller så kan det vara ngn trött krogbesökare på väg hem som ställt den där för att kunna ta en välbehövd vila.?
Numera brukar jag sitta på den och läsa när pojkarna får rasa av sej bland stock och sten i skogen.
Och säg vad man inte kan samla på i lillebrors barnvagn. igår låg där kantareller och kottar som skulle "åka" med hem.

Min sambo hittade en ganska stor sten häromdagen i sin säng somhan ville kasta ut. När han står där p trappan och ska til och kasta den hörs ett vrål bakom. Där står mellersta grabben och storgråter, i hans värld är det ingen sten det är ett hjärta..... och det kan man bara inte slänga ju. Så stenen pryder numera sin plats i bokhyllan.

2009/08/21

Ja så var det dax då för årets höjdpunkt för familjen. Första äppelpajen på äpplen plockade i trädgården.
Mkt kanel och mkt vaniljsås.

Smuldeg:

150 g smör
2 dl vetemjöl
3 dl havregryn
1½ tsk bakpulver
1 krm salt
1 ½ dl strösocker

Fyllning:

400 g rabarber eller äpplen
1 msk potatismjöl (kan uteslutas)
1msk vaniljsocker till rabarber/ socker och kanel till äpplen efter tycke och smak

Smält smöret.
Blanda de torra ingredienserna till smuldegen, rör ner smöret och arbeta ihop till en smulig massa.
Förbered frukten på önskat vis. och blanda dem med potatismjöl och sockerblandningen.
Strö ut hälften av smuldegen i botten av en pajform.
Fördela frukten ovanpå och strö över resten av smulorna.
Grädda pajen i mitten av ugnen i 175 grader i ca 40 minuter.
Avnjuts gärna ljummen med vanilssås eller vaniljglass.

2009/08/20



Satt och bläddrade bland gamla bilder och hittade denna. Bilden har en väldigt klar minnesbild för vissa av oss och kanske väcker den andra minnen för er andra.


Kan bara säga det att den sommaren då vi va i London på semester så var det väldigt varmt. Alla då menar jag alla badade i fontänen på Trafalgar Square, det fanns ingen riktig hejd på det så vi provade vi med.
Ganska häftig upplevelse.

2009/08/18

Ett äventyr del 3

Så närmar vi oss slutet på äventyret.

Vi beslutade oss för att stanna kvar i Ullared en natt till så vi fick en hel dag till på Ge-Kås. Den dagen ihandlades det jackor till mej och sambon...tänkte bara köpa en blev två är lätt hänt när man är på Ge-Kås. Lite toppar till mej lite mer kläder till barnen och lite....ja det finns allt nästan i denna affär.

Eftermiddagen avslutades med bad och sen grillat vid husvagnen. I säng skapligt för vidare färd dagen efter. Det som är så bra med oss när vi semestrar det är att vi brukar se till att vi inte har bråttom. Vi bestämde egentligen inte riktigt vilken väg vi skulle välja hemåt förräns vi stod i korsningen i Ullared. Det blev mot Lidköping jag insåg att det skulle bli långt att köra hem om vi åkte via Ven och hälsade på moster. Suck lite vemodigt.



Mot Lidköping bar det.Har aldrig varit där förrut. Hittade en fin camping som gjord för barnfamiljer vilka det kryllar av. Verkar som om 70talisterna som blev plågade med husvagnsliv nu har skaffat eget hus på hjul.

Bara ställa upp vagnen och sen ta de tjatande barnen till badet. Långgrunt så det heter duga ca 250 m ut i vattnet och sambon var knappt blöt på schortskanten. Inte braq om man är sugen på ett snabbt dopp.
Ena dagen gjorde vi ett besök i Lidköping centrum. Det kom en riktig åskskur tror inte jag har varit med om liknade åskoväder sen jag var liten. Det blixtrade ett small hela tiden så man kände tryckvågen i ryggen ibland. Häftigt kan man säga, vi bodde ju nära Vänern så vi både hörde och såg ovädret länge.

Sen tog vi den snabba vägen hem via Örebro så slapp det bli så sent innan vi kom hem.

Jag hoppas att vi får tillfälle att bo i hus på hjul fler ggr jag gillar det och sambon med. Barnen verkar inte ha ngt emot det dom heller.

Andpromenad



Undrar hur en and ser på världen svårt att föreställa sej men jag tänkte att jag skulle försöka. Jag kröp på magen sakta mot anden som nog undrade vad jag höll på med mitt på dagen. För hade det varit på kvällen så hade den nog trott att jag kröp hem från en av de krogar som finns här i hamnen.

Det var inte så lätt att lyckas ta kort på en gående and medans man ligger på marken så det blev som det blev med det man är ju inget proffs precis.

Så nu om ni som undrar hur de ser på världen prova att krypa i deras nivå ngn gång. Om det var några som undrarde vad jag höll på med? Mm kanske vem bryr sej. :)

2009/08/16

blåsig dag på många vis


Idag är det en blåsig dag på flera olika vis. Ute härjar vinden och jagar runt de regnfyllda molnen ännu så länge regnar det inte.
Inombords "blåser" känslorna runt. I går kväll lovade tonåringen att möta mej för hämtning kl 23. Det var ju "sista" kvällen med gänget hon säger att det känns som om hon lämnar hela tryggheten och vännerna idag.... Jag kan förstå henne. Ingen tonåringen dök upp utan lovar på telefon att hon ska göra en kompis sällskap en halv timme senare... ja ja tänker jag då. Kl 03 inatt hade hon fortfarande inte dykt upp hemma och jag började faktiskt både bli arg och lessen på henne. Får tag i henne per telefon igen och hon lovar åter att genast röra sej hemåt. Totalt utmattad och trött somnar jag väl till för när jag vaknar igen kl 05 så är hon iaf hemma. Med känslan av besvikelse och lite sorg sätter jag så fötterna på golvet när lilleman vaknar och inser att idag är det dagen som tonåringen ska bli internatstuderande.
Jag vet att vi vänjer oss men det känns just nu bara lite vemodigt. Hon har blivit så stor...
Så det blåser ute och inne och jag funderar hela tiden på hur jag ska hantera situationen jag gillar inte att ha uppdämnda känslor som pockar på och vill ut. Jag vill prata om det som hänt och markera en gräns men det känns som helt fel dag. Idag ska jag stötta henne inte ge henne en massa att fundera på det kmr hon få tillräckligt med den närmsta tiden.
Tack för mej vi höres.

2009/08/14

Gymnasieintagning

Sanningen har nog kommit ikapp oss nu, min tonåring flyttar till internatet på söndag.
Va redan på söndag!!! Vart tog sommaren vägen???? För visst är det så att när semestrarndet är över och skolor och jobb drar igång då inser man att sommaren faktiskt håller på att ta slut.
Men jag är inte den som deppar ihop för det tycker att det är riktigt mysigt med höstmörker. Bara yttligare en anledning att krypa ihop i soffan med tända ljus en kopp te stor tjock mysig filt och gärna ngn riktigt bra film. Gärna ngn film jag redan sett men kan se om många ggr tex Pretty voman eller Sagan om ringen trilogin.
Nu var det ju inte hösten jag skrev om från början .....typiskt mej det lär ni märka.

Har själv bott på internat och tycker att det är ett helt underbart sätt att studera, på man lär känna sina lärare och sina skolkamrater på ett helt annat sätt. ( Tror jag ) Nu är det ju ganska så många år sedan som jag gick på gymnasiet men det väcker många tankar och minnen när nu tonåringen ska börja. Vi hade en fantastisk sammanhållning i alla klasserna.
Så på söndag bär det av skolan ligger inte så långt iväg men ändå det kmr att kännas tomt och det kmr säkert att ta ett tag för alla att vänja sej vid det nya. Ingen tonåring som virvlar in gärna med någon kompis hack i häl och försvinner in på rummet och blir sittandes framför datorn, och ett antal timmar senare när vi tror de omärkt har smitit ut så dyker de ut. För då är det hungern som styr för det mesta eller ngn som vill träffa dom nere på stan.
Nog om detta ha en trevlig helg på er, vi har lite firande att ta hand om och sen ska vi ta hand om varandra innan allvaret sätter igång igen.

Ett äventyr del 2











Väl framme i Ullared hittade vi snart fram till Ge-Kås egen camping för alla shoppingsugna...för inte tycker jag att det är en camping att bo på med barn. Iaf inte med husvagn stugbyn kanske är annorlunda. Det är gångavstånd till badet och till Ge-Kås och det var tom uppställningplatser för deras kungvagnar inom campingen! Själva campingen ligger vackert vid ån tyvärr inga lekplatser och ganska mkt trafik på vägen intill.


Efter lite lunch så bar det av ner till Ge-Kås alla barn, sambon och så jag då. Lilleman lyckligt ovetande om vad som komma skulle. De stora pojkarna pekade och tjoade tyckte nog att det va spännande. In genom dörrarna på detta varuhus 4 fotbollsplaner stort (och större ska det bli)

Så var det bara att ge sej in i kampen om bästa jackan till barnen eller bästa reatröjan till mej själv. Kan bara säga att efter 3 timmars provande och letande efter favoritregnställen till ungarna, riktiga galonkläder med flisfoder jacka och byxa för 249 kr! Det blev ett varsitt till pojkarna. Så tog vi en fika det finns två fik inne i varuhuset med klart bra priser på fikat.

2 timmar till ibland leksaker och barnkläder så började jag känna att jag knappt visste vad som fanns i den där välfyllda varuvagnen..... Inhandling av grillkött och sen mot husvagnen.


Lite sen middag och sen bädda ner barnen för vi hade bestämt oss för att en dag till på Ge-Kås måste det bli vi vuxna hade ju inte handlat alls och jacka till sambon måste det bli.


Dagen efter bjöd på strålande sol och vindstilla så vi la om planerna och styrde kosan mot Skrea strand i Falkenberg i stället. En helt underbar sandstrand och långgrunt dit ville jag ta min familj på ett besök. Pojkarna tyckte det var kul att bada och leka i sanden tyvärr var det alldeles för mkt brännmaneter denna dag så vi vågade inte låta dom bada på egen hand. Men nu har de varit där ju och kändes som det var det viktiga i det hela.

På kvällen sen tog vi ett kvällsbad " hemma " vid campingen och då kunde leka fritt. Mkt roligare sa min stora kille som tyckte vattnet på Skrea smakade äckligt.

2009/08/12

Ett äventyr del 1














Första dagen på min första egna husvagnssemester, känns som ett helt äventyr. När äntligen alla kläder husgeråd och leksaker hittat en plats att få vara på under semestern så packade vi oss iväg. Betydligt senare på dagen än vad vi hade tänkt oss från början, men vi hade lovat oss själva att det gör inget vi har huset med oss och vi har Semester utan några tider att passa. Barnen somnade ganska så snart alla tre i bilen, tonåringen for till min syster ett par dagar. Husvagnssemester med familjen kände hon inte alls för hade hon vid tidigare tillfälle gjort klart för oss. Och hemma själv fick hon inte bo.

Vi insåg ganska snart at det skulle komma att bli en övernattning på vägen mot Ullared men det kändes som om det inte gjorde ngt. Det finns en fin camping längs Nissastigen som heter Isaberg vackert belägen vid en sjö, Där stannade vi. Bäddade upp och fick så småningom de uppspelta barnen i säng. Klart de tyckte att det va spännande. Lilleman somnade som vanligt bara rakt av och sov hela den natten mellan mej och sambon.


Morgonen kom och solen värmde ganska snart upp luften så lite lek i sjön och ett rejält dopp blev det efter frukosten. ( Kolla in bilderna de är tagna från husvagnen)

Sen bar det av mot Ullared och Ge-Kås egen camping.


Tur att det inte var så långt för det märktes på barnen att det var ganska långtråkigt att sitta i bilen. Efter den hundrade gången när deras mamma (jag) försökt uppmärksamma dom på kossor efter vägen eller en traktor eller ngt annat så tyckte dom att det va dax att stanna och parkera husvagnen igen.

Ge-Kås med barn är ett annat äventyr som jag berättar om i ett kommande inlägg.



2009/08/03

Semesterresan




Ser med både spänning och fasa fram emot vår semestertripp med husvagn. Alla barnen ska med utom femtonåringen som inte alls har ngn lust att åka på "taikontripp" med familjen som hon säger. Hon kmr att tillbringa en del av tiden hos min syster och hos min mamma. (Det kmr nog gå bra försöker jag intala mej själv frihet under ansvar som det så fint heter.) Det finns ju mobiltelefoner ju. Hur klarade man sej förrut när tex jag var liten.... ? Nu vill ju ungarna ha telefon helst redan på dagis. Finns exempel på det på barnens dagis.

Bara att köra med husvagnen kmr ju för mej att bli en helt ny upplevelse. Som tur är så har jag ju kört vanlig släpkärra med bil och större kärror med traktor innan. Så ngn grund finns det nog i kroppen.



Tror att jag snart har tvättat klart alla kläder som ska med det blir ju en del kan jag säga. Men förmodlingen som vanligt så packar jag ner alldeles för mkt både till oss vuxna och till barnen.

Oj nu kom jag på att barnen kanske vill ha lite leksaker med sej oxå...... Packat har jag gjort i tankarna snart en vecka och skriver lista på vad som jag inte får glömma.

Bilen kommer att vara full med allehanda saker och värre lär det bli på hemvägen då vi om det går som planerat har varit en gång? på Ge-Kås i Ullared. Ska handla höst och vinterkläder till barnen och jag och sambon behöver varsin jacka.

Ser framför mej hela bilen full med gula kassar.

2009/08/02

stöld


I går kom min tonåring hem och berättade att på gårdagens (Förrgår) fest hos en kompis blev både hon och flera av hennes kompisar bestulna på bla en mobiltelefon och kamera.
Vad är det för människor som går på någons fest och snor saker????
Jag och min dotters kompis mamma har bestämt att saken kommer att polisanmälas om sakerna nu inte "råkar" komma tillbaka till sina ägare. Jag vet inte men jag har lite svårt att fatta hur man kan göra så. Bli av med kameran var ju mindre roligt, massor med bilder som tur redan sparade men många kvar. Hoppas nu bara inte att någon mindre intelligent människa får för sej att använda dom på internet eller till något annat.

Något som trots detta nu blev riktigt bra igår var vädret på em. Trevligt grillväder gick att sitta ute hela kvällen både svärfar och min mamma hade vägarna förbi, jag tror de kände doften från grillen.
Många fina blommor har nu slagit ut i trädgården flox, änglatrumpeter, dagliljor mm.
Änglatrumpeterna glädjer både grannarna och oss med sin underbara doft framåt kvällen.

2009/08/01

Första gången




Vad skriver man om i sin blogg oj jag skulle kunna skriva hur mycket som helst bara det finns tid.

Barnen, djuren, fritiden vi får väl se vad det blir första gångerna och se vilken respons jag får. Kanske lessnar jag och lägger ner bloggen igen?